Çatı Aktarma

Çatı Aktarma

Kiremit çatılarda yerinden oynamış, yıpranarak işlevini kaybetmiş, soğuk hava şartlarına karşı muhafaza gücünü yitirerek, binanın yapısına zarar veren çatıların yenilenerek ömrünün uzatılma işlemine çatı aktarma diyoruz. Bu tamirat uygulama işleminde çatının ısı yalıtımı, su yalıtımı, yağmur olukların revizyonu ve izole edilmesi ve çatı karkas uygulaması gibi çatını tamamı elden geçirilir.

Çatı Aktarma İşlemi

  • Çalışma tamamlanmadan çatıda oluşan toz, kiremit artıkları vb. molozlar süpürülerek temizlenir.
  • Çatıda kullanılan en popüler kiremit malzemesi artık % 100 su geçirmez, havalandırmalı ve ısı yalıtımlı sistemlerle uygulanabilir. Çatının orta merkezini bulduktan sonra taban yüksekliğini 10 × 10 ile direkt atış yaparak ayarlayarak yapılır. Izgara 5 × 10 ve 50 cm boşluk ile serilir.
  • Çatıda gerekli akma ve eğim ölçümünün ardından çatı örtme işlemi tamamlanır.
  • Çatıda yağmur ve yağmur suların tahliyesi için kullanılan gider oluklarının izolasyon ve revizyonları yapılır.

Çatı aktarma uygulaması tamamlandıktan sonra  eğer çatı ziyaret edilecekse ahşap kalaslar ve yürüyüş yolları ile ziyaret edilmeli, kiremitlerin üzerindeki yükleri dengeli bir şekilde dağıtılması için, çatılardaki kiremitleri gezilmemesi önemlidir.

Çatı Aktarma Gereksinimleri
Çatı, yenileme çalışmalarında kullanılacak yalıtım veya kaplama malzemeleri projeye veya detaylara göre kullanılmalı, detay yoksa teknik malzeme ve broşürlerde malzeme üreticileri tarafından önerildiği şekilde uygulanmalıdır.

Çatı uygulamasında çalışan personel kişisel koruyucu ekipman kullanmalı, malzeme ve yangın güvenliği sağlanmalıdır. Torç pratikte kullanılacaksa, çalışma alanında bir yangın tüpü tutulmalıdır.

Samsun çatı ustası genel olarak ev, bina ve konutların çatı sorunlarını anlayan ayrıca yapılması gereken işleri planlayan bir çatı tamircisidir. Çatı, yapıyı ve içindeki insanları ve eşyaları dış etkenlerden korur. İyi bir yalıtım ile rüzgâra, yağmura ve kar’a karşı mükemmel koruma için ön koşul, İstanbul çatı ustası tarafından profesyonel bir işçiliktir. Samsun Çatı Ustası çatı yapımında uzmanlaşmış bir inşaat işçisidir. Çatı, en fazla koruma gerektiren bir binanın parçasıdır. Binaların tüm bölümlerinde, dış dünyanın etkilerine maruz kalan dış dünyanın bir parçası olan çatılar, bakım ve onarım yapılmadığında tüm binayı etkileyen bir çok sorunlar ortaya çıkar.

Çatı Bakımı Nasıl Yapılır?

Her yıl milyonlarca ev sahibi, ya ömrünün sonuna geldiği için ya da son fırtına gerçekten çok şey yaptığı için çatılarını değiştiriyor. Ancak herkesin eninde sonunda çatısını değiştirmesi gerekse de, Şıngıl çatılar için er ya da geç yırtılmasını önlemek için kullanabileceğiniz birkaç bakım ipucu vardır.

Zonaya Dikkat Edin
Bu işlem gerçekten önemlidir. Özellikle kuvvetli bir fırtına veya kuvvetli rüzgardan sonra zonaları mümkün olduğunca sık kontrol edin. Etrafınızda tamamen çıkmış olabilecek zona veya zona arayın. Çatlak veya kırık fayans olup olmadığını kontrol etmek için merdiveni alın.

 

2. Olukları Temizleyin
Oluklarınızı düzenli olarak temizlemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Bu, olukların hiçbir şekilde tıkanmamasını sağlayacak ve su geçişini önleyecektir. Bu, suyun havuzun üzerinden akmasına ve çatıda çok uzun süre kalmasına neden olabilir. Sonunda çatıya nüfuz edecek ve iç mekanı ve hatta malzemeyi etkileyecektir.

 

3. Sızıntılara Dikkat Edin
Yağmur yağarken veya sonrasında evinizin üzerinden su aktığını fark ederseniz, sızıntı sorununuz var demektir. Farkına varır varmaz, şimdi düzeltmenin en iyi zamanı. Her zaman kullanmadığınız tavanlara veya odalara dikkat edin ve hatta tavanınızın içine bakmak için zaman ayırın. Sızıntılar artma eğilimindedir ve erken tespit edilip onarılmazsa daha pahalı bir çözüme yol açabilir.

Samsun Çatı Ustasına Danışın

Elbette, yeni çatının yerine getirmesi gereken işleri yapmadan önce dikkatlice düşünmeniz gerekecektir. İstişare ve birkaç şirketin kapsamlı bir tahminini isteyin. Sonuç olarak, en düşük fiyatları değil, en iyi toplam paketi sunamayacak çatı şirketini tercih edin. Sadece yaşam kalitesini yükseltmekle kalmaz, aynı zamanda evin değerini de arttırır.